Varocare zwachtelsysteem

  • Varocare Lite beenverbandVarodem Varocare
  • Varocare Strong beenverband
  • Varocare Lite armverband
  • Varosilk teenverband
  • Varosilk handverband
  • Varocare accessoires

Varodem VaroCare voet- en beenverbanden
Voor de onderste extremiteiten
Varodem VaroCare beenverbanden zijn bedoeld voor het reduceren van milde tot ernstige oedemen in de voeten en benen. Het unieke aan de VaroCare is de ingewerkte liner, de V-Flex compressie-amplifi er ter hoogte van de kuit en de standaard ingebouwde siliconenband aan de bovenzijde. De kwaliteit Lite (ultra korte rek 18 %) wordt ingezet bij milde tot matige oedemen, Strong (ultra korte rek 14 %) bij matige tot ernstige oedemen. Onderbeen- en bovenbeenverbanden zijn links en rechts specifi ek, voet- en knieverbanden zijn zowel links als rechts draagbaar.


Varodem VaroCare hand- en armverbanden
Voor de bovenste extremiteiten
Het VarcoCare Lite zwachtelsysteem voor de arm en hand is bedoeld voor het reduceren van gemiddelde tot ernstige oedemen. De armverbanden zijn links en rechts specifi ek. De handverbanden zijn bijzonder geschikt om oedeem in de handrug te behandelen. Bij elk handverband worden twee pelotten meegeleverd, in twee verschillende diktes. Deze pelotten kunnen op maat geknipt worden, en worden aangebracht op plaatsen waar extra druk nodig is. Pelotten worden altijd in combinatie gedragen met een VaroSilk handverband of een gebreide handschoen en worden niet direct op de huid gedragen.


Varodem VaroCare accessoires
Aanvulling op het assortiment
VaroCare accessoires worden gebruikt als aanvulling op het VaroCare assortiment van arm- en beenverbanden.

Varolinder Soft ADVarocare set velcro


Varodem VaroSilk handverbandVarosilk handverband
Bij oedeem aan hand en vingers
VaroSilk handverband is bedoeld voor het reduceren van oedeem in de handrug en vingers, daar waar het gebruik van een therapeutische elastische kous te zwaar is. Het VaroSilk handverband kan ingezet worden in plaats van een zwachtel.


Varodem VaroSilk teenverband Bij oedeem aan voorvoet en tenen

VaroSilk teenverband wordt ingezet bij oedeem in de tenen en teenaanzet/ voorvoet. VaroSilk teenverband is ook onder een therapeutische elastische kous te dragen. De naad van het teenverband dient aan de bovenzijde van de voet gedragen te worden.

Scroll naar boven